Menu

WOONKAMER IDEEËN VOOR IEDER INTERIEUR!

8 augustus 2018 - Blog
WOONKAMER IDEEËN VOOR IEDER INTERIEUR!

Een fijne woonkamer vinden we allemaal belangrijk, we brengen in de huiskamer tenslotte de meeste tijd door. Logisch dat we daarom de meeste tijd besteden aan de inrichting van het interieur in deze ruimte. We begrijpen dan ook dat je op zoek bent naar woonkamer ideeën. Hieronder vind je daarom de wooninspiratie, woontrends en praktische tips om jouw huiskamer sfeervol in te richten.

 

INSPIRATIE VOOR JE WOONKAMER

De eerste stap is woonkamer ideeën vinden en wooninspiratie opdoen. Dit kun je doen via Pinterest of Instagram. Maar eigenlijk vind je op wonderewoonwereld.nl alles wat je nodig hebt. Zo delen we honderden voorbeelden voor jouw woonkamer en vind je tips voor het inrichten van jouw woonkamer. Van verlichting tot kleurkeuze en van muurdecoratie tot aan vloeren, voor elke ruimte wat wils.

 

WOONKAMER INRICHTEN

De woonkamer inrichten klinkt eenvoudig, maar is voor veel mensen lastiger als gedacht. Gelukkig helpen wij je graag op weg met praktische woon tips en woonkamer ideeën, zodat je al jouw interieur dromen kunt laten uitkomen. Dat begint bij het maken van een meubelplan, of beter gezegd het maken van een plattegrond. Hierop kun je dan je meubels intekenen en oneindig schuiven, zonder dat je de hele woonkamer moet verbouwen. (TIP: Maak kopietjes van je meubelplan of teken je meubels op een los A4-tje en knip deze uit).

 

KLEURGEBRUIK IN DE WOONKAMER

Bij het inrichten van jouw woonkamer is de kleurkeuze ontzettend belangrijk, daarom is het fijn om te weten waar je op moet letten bij jouw zoektocht naar de perfect kleur. Naast je eigen voorkeuren is de lichtinval bepalend voor de juiste kleurkeuze. Ligt jouw woonkamer op het zuiden? Dan krijg je veelal warm licht binnen en kun je het beste kiezen voor warme en donkere kleuren. Ligt je woonkamer op het noorden? Dan krijg je veelal koud licht binnen en kun je het beste kiezen voor lichte kleuren, zoals wit, lichtgrijs of lichtblauw.

woonkamer ideeën

WOONKAMER WOONTRENDS

Als echte interieur liefhebber wil je natuurlijk ook altijd op de hoogte blijven van de nieuwste woontrends. Gelukkig is de woonkamer perfect voor het doorvoeren van de laatste trends. De urban jungle, de rotan stoel en de velours bank zijn hot! Qua trendkleuren kun je bijvoorbeeld denken aan donker blauw, army green en zacht roze.

 

WELKE WOONSTIJL IN DE HUISKAMER?

Houdt je van een minimalistische, brocante, moderne of industriële woonstijl? Eigenlijk maakt het niet uit, want je hoeft niet perse te kiezen voor een bepaalde woonstijl. Je kunt een minimalistisch interieur namelijk goed mixen met een Scandinavisch interieur. Je woonkamer inrichten kan daardoor eenvoudiger zijn dan je vooraf had bedacht. Je eigen combinatie maakt jouw uniek, dus creëer gewoon je eigen woonstijl.

 

LAAT JE INSPIREREN

Op wonderewoonwereld.nl vind je dagelijks nieuwe woon ideeën. Het is het wooninspiratie platform voor de echte interieur liefhebber. Wij houden je op de hoogte van de laatste woontrends en geven je praktische tips voor de inrichting van jouw droomwoning. Daarnaast vind je in onze wonderewoonwinkel unieke producten van creatieve makers, waarbij kwaliteit en vakmanschap voorop staan. Het is de plek waar je verhalen in huis haalt in plaats van zomaar een product.